© Team Cargols 2024
 

Team cargols, la convivència de la cargolada

L’associació cultural i gastronòmica Team Cargols del caragol del Rosselló es desenvolupa al voltant de l’Aplec del caragol i la caragolada, la convivència i l'amistat per a una societat més humana sense barreres de color, gènere, religió, sensibilitat política o l'edat.

La Team Cargols s´ha creat al voltant de la cargolada: l’Aplec del caragol, el festival del caragol al Rosselló, la ruta europea del caragol i el calendari universal del caragol.

La cargolada (cargols a la graella), un moment màgic i ineludible amb la família o els amics, apareix al inventari del patrimoni culinari de França, productes locals i receptes tradicionals del Llenguadoc-Rosselló. Tan aviat com arriben els bons dies i sobretot el dilluns de Pasqua, les associacions, la confraria del caragol del Rosselló, els municipis, els restauradors, les famílies treuen les seves graelles de cargols per homenatjar el nostre estàndard: el caragol del Rosselló.

La Team Cargols organitza les cargolades de la Renaixença i de la Dormància, pel dilluns de Pasqua, solidàries amb altres associacions, i les de l’Any Nou del calendari universal del caragol.

Estem presents a l’Aplec de l’escargot de Toulouges així com a l’Aplec del Caragol de Lleida.

Cada any hi ha una trobada de la Ruta Europea del Caragol a una ciutat diferent. En aquesta ocasió presentem la cargolada, recepta gastronòmica del caragol del Rosselló, la nostra cultura catalana i el departament dels Pirineus Orientals.

El planxot de la ruta europea es transmet a l’associació que organitzarà la reunió per a l’any següent.

 

La Cargolada

La cargolada és el plat típic català dels Pirineus Orientals. Es presenta en forma de cargols a la graella sobre un foc de brots de vinya i acompanyat de llesques de pa amb all-i-oli.

 VEURE LA VIDEO

Barcelone 2024

La 5a etapa de la ruta europea està organitzada per el Cargol Gracios.

Aplec del Caragol

L’ Aplec del Caragol té lloc als Camps Elisis de Lleida.

Festival de l' Escargot

El festival de l'escargot té lloc al parc Clairfont de Toulouges.

Membres
honoraris